[13.9] דרים ת'יאטר 11 - A Dramatic Turn of Events

המקום שלכם לדיונים על כל מה שקשור לדרים ת'יאטר בפרט ומוסיקת הפרוגרסיב מטאל בכלל.
סמל אישי של משתמש
Nimitzion
דרימיסט מתקדם

Re: [13.9] דרים ת'יאטר 11 - A Dramatic Turn of Events

שליחה על ידי Nimitzion »

DT_Ziv כתב:זה מה שקרה לי הדעה שלי לגבי אאוטקריי השתנתה באופן מוזר מאוד מאז השמיעה הראשונה.
אחרי הרבה שמיעות של האלבום גיליתי את היופי שבשיר שלדעתי הוא שיר ששובר את כל החוקים!!!
אני איתכם.

מאז הפוסט הקודם יצא לי לשמוע את outcry עוד פעמיים והוא לאט לאט "גדל עליך" ומתחיל לערער את עליונות BAI...
הייתי רוצה ש- JP ינגן את Razor's Edge בלוויה שלי - אבל מאחר ואני מתכוון לחיות יותר ממנו - גם הקלטה זה בסדר
סמל אישי של משתמש
DreAmit
דרימיסט מתחיל
יצירת קשר:

שליחה על ידי DreAmit »

סיימתי ריצה ראשונה על האלבום
אין לי מילים
פרוגרסיב היישר לפרצוף, מלודי וטכני גם יחד
איך שפטרוצ'י ומנג'יני מחוברים - אין דברים כאלה
אלבום מדהים
מעניין אם אני אצליח לשמוע משהו אחר בשבוע הקרוב ?!?!
@HHH@
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי @HHH@ »

אוקי ישבתי ושמעתי outcry עם אוזניות ויותר תשומת לב כבר לא מגדיר כאכזבה חח
סמל אישי של משתמש
Axxon N
דרימיסט-על

שליחה על ידי Axxon N »

@HHH@ כתב:אוקי ישבתי ושמעתי outcry עם אוזניות ויותר תשומת לב כבר לא מגדיר כאכזבה חח
אמרתי לך שעם עוד כמה שמיעות דעתך תשתנה, כי הדבר האחרון שאפשר להגיד עליו זה אכזבה. שמח לדעת שלא רק לי קרה הדבר המוזר הזה :cheers:
".I'll show you light now. It burns bright forever. No more blue tomorrows. You on high now, love"
Schwimmer
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Schwimmer »

אני לא יודע כמה אני אוכל להוסיף לכל מה שחלקכם/רובכם כבר אמרתם, אז כנראה שאני לא אכתוב את הדעה שלי על כל שיר בנפרד. אבל אני חייב להגיד שג'יימס פשוט מפתיע בBMUBMD. מצד אחד הצרחות ב"Build me up, break me down", מצד שני הקולות רקע בקטע שממש לפני הפזמון. אלה לא סתם צרחות, זה אשכרה מזכיר לי את פיטר ווילדור...
סמל אישי של משתמש
Axxon N
דרימיסט-על

שליחה על ידי Axxon N »

Schwimmer כתב:אני לא יודע כמה אני אוכל להוסיף לכל מה שחלקכם/רובכם כבר אמרתם, אז כנראה שאני לא אכתוב את הדעה שלי על כל שיר בנפרד. אבל אני חייב להגיד שג'יימס פשוט מפתיע בBMUBMD. מצד אחד הצרחות ב"Build me up, break me down", מצד שני הקולות רקע בקטע שממש לפני הפזמון. אלה לא סתם צרחות, זה אשכרה מזכיר לי את פיטר ווילדור...
עכשיו סקרנת אותי ואני חייב לדעת מה דעתך על כל שיר באלבום :D
בבקשה תכתוב :)
".I'll show you light now. It burns bright forever. No more blue tomorrows. You on high now, love"
@HHH@
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי @HHH@ »

Schwimmer כתב:אני לא יודע כמה אני אוכל להוסיף לכל מה שחלקכם/רובכם כבר אמרתם, אז כנראה שאני לא אכתוב את הדעה שלי על כל שיר בנפרד. אבל אני חייב להגיד שג'יימס פשוט מפתיע בBMUBMD. מצד אחד הצרחות ב"Build me up, break me down", מצד שני הקולות רקע בקטע שממש לפני הפזמון. אלה לא סתם צרחות, זה אשכרה מזכיר לי את פיטר ווילדור...
חח כן .. רק חבל שבשאר האלבום לא קיבלנו high notes ממנו כל כך למרות שהשירה מצויינת
סמל אישי של משתמש
Axxon N
דרימיסט-על

שליחה על ידי Axxon N »

לדעתי מבחינת שירה האלבום עומד אי שם בטופ. אין ספק שלאברי משתפר מאלבום לאלבום מאז "התקרית".
Schwimmer
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Schwimmer »

DT_Ziv כתב:
אני מזהיר מראש שאני כנראה מאוד נדיב ולארג' בדעה שלי על האלבום כרגע, כלומר אני לא יודע כמה זה יחזיק לאורך זמן - אבל כרגע אני שלם עם הדעה שלי, זה אחד האלבומים היותר אהובים עליי של דרים. יש בו את כל מה שאני אוהב בלהקה הזאת, אין בו את האלמנטים שלא אהבתי בשני האלבומים האחרונים (למרות שאני עדיין חושב שBCSL וSC בסדר סה"כ, אני מעדיף את כל שאר האלבומים של דרים על פניהם), ולא חסרים רגעים מרעננים בשירים החדשים.

OTBOA - אחרי כמה עשרות של שמיעות מאז שהשיר יצא, וכמובן הביצועים המדהימים בארץ ובאירופה, אני חושב שאמנם זה שיר "נוסחאתי" של דרים אבל נכתב כמו שצריך. המלודיות כיפיות, הקטע האינסטרומנטלי נהדר ומשאיר אבק לזה של Pull Me Under לדעתי (ובטח לקטע האינסטרומנטלי בA Rite of Passage), השיר בנוי בצורה זורמת. כבר מהשמיעה הראשונה ידעתי שהמילים בשיר הזה הן סימן טוב לקראת האלבום...התקדמות משמעותית מסגנון הכתיבה של JP בשני האלבומים האחרונים, והנושא מעניין.

BMUBMD - לא ציפיתי מדרים לכל כך הרבה דברים בשיר הזה. כמו שאמרתי קודם, גם קולות הרקע אחרי הפזמון (שלא שמענו מאז In the Name of God וOctavarium), וגם קולות הרקע לפני הפזמון שלא שמעתי מג'יימס אי פעם. הקצב של השיר וכל האפקטים שסביר להניח מגיעים מג'ורדן מוסיפים המון ומעניין לשמוע דברים כאלה במוזיקה של דרים. הקטע האינסטרומנטלי הקצר יחסית מזכיר לי כמה רגעים מהקריירה של דרים, במיוחד את Caught in a Web וזה תמיד דבר טוב. הOUTRO גם כן חדש לי במוזיקה של דרים, וזה אחלה מעבר לשיר הבא.

LNF - אין לי מה להגיד כאן, שיר מצויין. רואים שג'יימס לקח חלק משמעותי במלודיות הווקאליות הפעם לפי הגשר בערך באמצע השיר.

TITL - נשמע כמו Octavarium פוגש את Falling Into Infinity בכמה בחינות, אני שמח שהבלדה מתפתחת קצת ושהשיר "מתחזק" לקראת הסוף אחרי Wither. דרך מצויינת להירגע אחרי שלושת השירים הראשונים, וכנראה שזאת תהיה דרך מצויינת להירגע גם בזמן הופעות בטור הזה.
הנושא של המילים, שוב, מעניין ומשמעותי (גם אם כנראה יש אנשים שיחשבו שהוא קלישאתי). אני אוהב את הראש של JP בקטעים האלה.

BITS - למעט הקולות של השאמן בהתחלה והסיום, זה אחד השירים הבולטים באלבום. ברגעים כאלה הייתי שמח אם מישהו היה אומר לJP מילה...אבל שיהיה, זה לא כזה נורא. הפזמון של השיר הזה נתקע לי בראש (ביחד עם זה של BMUBMD, BAI...וכל שאר האלבום פחות או יותר :P)

Outcry - שיר קצת קשה לעיכול, אבל אחרי כמה שמיעות זה נקלט ועכשיו אני חושב שזה שיר מצויין וכיפי. מהניסיון שלי עם דרים, בסופו של דבר כל השירים שקשה לתפוס בהתחלה נהיים הפייבוריטים שלי...נראה מה יקרה כאן. פזמון אדיר, והמלודיות של ג'יימס לאורך כל השיר שוב נשמעות מצויין. כמה שנותנים לבן אדם הזה עצמאות בזמן ההקלטות הוא מביא תוצאות יותר טובות.

FFH - לא חשבתי שדרים יכתבו אי פעם בלדה שקשה לתפוס בשמיעות הראשונות. וכמו Outcry, הדעה שלי השתנתה גם לגבי השיר הזה. בלדה מקסימה, גם אם היא לא תהיה הבלדה האהובה עליי של דרים...אבל היא מגיעה קרוב מספיק לתואר הזה.

BAI - וואו. הפייבוריט שלי מהאלבום בלי לחשוב בכלל, אין לי מה להוסיף כאן.

BTS - אחרי יותר מ20 שמיעות אני יכול להגיד שזאת אחת הבלדות האהובות עליי של דרים. ייקח לי כמה שבועות/חודשים כדי לדעת בדיוק איפה אני מדרג את השיר הזה, אבל המנגינה, המילים, והצורה שהשיר מתפתח פשוט מעולים. החלק הכי משמעותי בשיר הזה לדעתי זה, שוב, המלודיות וההגשה של ג'יימס - במיוחד הקטע ב4:30. קטע קלימקטי בצורה לא נתפסת ודרך מצויינת לסיים אלבום מצויין.

מקווה שבכל זאת תרמתי משהו לדיון. @HHH@, אני מוכן לוותר על תווים גבוהים אם המלודיות שלו כתובות בצורה איכותית, ומהבחינה הזאת זה אחד האלבומים הטובים של דרים. אני מחשיב את 4:30 של Beneath the Surface בתור אחד הרגעים החזקים של ג'יימס בדיוק כמו הF# וכל המצבים האחרים שהוא צרח בהם מאז Winter Rose. יש מצבים שמלודיה והגשה>מנעד.
סמל אישי של משתמש
Axxon N
דרימיסט-על

שליחה על ידי Axxon N »

אהבתי את הביקורת מסכים עם רוב הדברים שכתבת ואני חושב שההיילייט של Outcry זה דווקא הקטע האינסטרומנטלי המתוחכם שתופס את כל הבמה ולא השירה של לאברי שקצת לא מעניינת בתוך כל הבלגן.
Schwimmer
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Schwimmer »

DT_Ziv כתב:אהבתי את הביקורת מסכים עם רוב הדברים שכתבת ואני חושב שההיילייט של Outcry זה דווקא הקטע האינסטרומנטלי המתוחכם שתופס את כל הבמה ולא השירה של לאברי שקצת לא מעניינת בתוך כל הבלגן.
דווקא בשיר הזה לא התכוונתי שג'יימס כיכב, פשוט ציינתי שאהבתי את הביצוע שלו. האינסטרומנטלי באמת מצויין.
@HHH@
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי @HHH@ »

Schwimmer כתב:
DT_Ziv כתב:
אני מזהיר מראש שאני כנראה מאוד נדיב ולארג' בדעה שלי על האלבום כרגע, כלומר אני לא יודע כמה זה יחזיק לאורך זמן - אבל כרגע אני שלם עם הדעה שלי, זה אחד האלבומים היותר אהובים עליי של דרים. יש בו את כל מה שאני אוהב בלהקה הזאת, אין בו את האלמנטים שלא אהבתי בשני האלבומים האחרונים (למרות שאני עדיין חושב שBCSL וSC בסדר סה"כ, אני מעדיף את כל שאר האלבומים של דרים על פניהם), ולא חסרים רגעים מרעננים בשירים החדשים.

OTBOA - אחרי כמה עשרות של שמיעות מאז שהשיר יצא, וכמובן הביצועים המדהימים בארץ ובאירופה, אני חושב שאמנם זה שיר "נוסחאתי" של דרים אבל נכתב כמו שצריך. המלודיות כיפיות, הקטע האינסטרומנטלי נהדר ומשאיר אבק לזה של Pull Me Under לדעתי (ובטח לקטע האינסטרומנטלי בA Rite of Passage), השיר בנוי בצורה זורמת. כבר מהשמיעה הראשונה ידעתי שהמילים בשיר הזה הן סימן טוב לקראת האלבום...התקדמות משמעותית מסגנון הכתיבה של JP בשני האלבומים האחרונים, והנושא מעניין.

BMUBMD - לא ציפיתי מדרים לכל כך הרבה דברים בשיר הזה. כמו שאמרתי קודם, גם קולות הרקע אחרי הפזמון (שלא שמענו מאז In the Name of God וOctavarium), וגם קולות הרקע לפני הפזמון שלא שמעתי מג'יימס אי פעם. הקצב של השיר וכל האפקטים שסביר להניח מגיעים מג'ורדן מוסיפים המון ומעניין לשמוע דברים כאלה במוזיקה של דרים. הקטע האינסטרומנטלי הקצר יחסית מזכיר לי כמה רגעים מהקריירה של דרים, במיוחד את Caught in a Web וזה תמיד דבר טוב. הOUTRO גם כן חדש לי במוזיקה של דרים, וזה אחלה מעבר לשיר הבא.

LNF - אין לי מה להגיד כאן, שיר מצויין. רואים שג'יימס לקח חלק משמעותי במלודיות הווקאליות הפעם לפי הגשר בערך באמצע השיר.

TITL - נשמע כמו Octavarium פוגש את Falling Into Infinity בכמה בחינות, אני שמח שהבלדה מתפתחת קצת ושהשיר "מתחזק" לקראת הסוף אחרי Wither. דרך מצויינת להירגע אחרי שלושת השירים הראשונים, וכנראה שזאת תהיה דרך מצויינת להירגע גם בזמן הופעות בטור הזה.
הנושא של המילים, שוב, מעניין ומשמעותי (גם אם כנראה יש אנשים שיחשבו שהוא קלישאתי). אני אוהב את הראש של JP בקטעים האלה.

BITS - למעט הקולות של השאמן בהתחלה והסיום, זה אחד השירים הבולטים באלבום. ברגעים כאלה הייתי שמח אם מישהו היה אומר לJP מילה...אבל שיהיה, זה לא כזה נורא. הפזמון של השיר הזה נתקע לי בראש (ביחד עם זה של BMUBMD, BAI...וכל שאר האלבום פחות או יותר :P)

Outcry - שיר קצת קשה לעיכול, אבל אחרי כמה שמיעות זה נקלט ועכשיו אני חושב שזה שיר מצויין וכיפי. מהניסיון שלי עם דרים, בסופו של דבר כל השירים שקשה לתפוס בהתחלה נהיים הפייבוריטים שלי...נראה מה יקרה כאן. פזמון אדיר, והמלודיות של ג'יימס לאורך כל השיר שוב נשמעות מצויין. כמה שנותנים לבן אדם הזה עצמאות בזמן ההקלטות הוא מביא תוצאות יותר טובות.

FFH - לא חשבתי שדרים יכתבו אי פעם בלדה שקשה לתפוס בשמיעות הראשונות. וכמו Outcry, הדעה שלי השתנתה גם לגבי השיר הזה. בלדה מקסימה, גם אם היא לא תהיה הבלדה האהובה עליי של דרים...אבל היא מגיעה קרוב מספיק לתואר הזה.

BAI - וואו. הפייבוריט שלי מהאלבום בלי לחשוב בכלל, אין לי מה להוסיף כאן.

BTS - אחרי יותר מ20 שמיעות אני יכול להגיד שזאת אחת הבלדות האהובות עליי של דרים. ייקח לי כמה שבועות/חודשים כדי לדעת בדיוק איפה אני מדרג את השיר הזה, אבל המנגינה, המילים, והצורה שהשיר מתפתח פשוט מעולים. החלק הכי משמעותי בשיר הזה לדעתי זה, שוב, המלודיות וההגשה של ג'יימס - במיוחד הקטע ב4:30. קטע קלימקטי בצורה לא נתפסת ודרך מצויינת לסיים אלבום מצויין.

מקווה שבכל זאת תרמתי משהו לדיון. @HHH@, אני מוכן לוותר על תווים גבוהים אם המלודיות שלו כתובות בצורה איכותית, ומהבחינה הזאת זה אחד האלבומים הטובים של דרים. אני מחשיב את 4:30 של Beneath the Surface בתור אחד הרגעים החזקים של ג'יימס בדיוק כמו הF# וכל המצבים האחרים שהוא צרח בהם מאז Winter Rose. יש מצבים שמלודיה והגשה>מנעד.
מסכים איתך אבל בוא נגיד שזה יכל להרים תאלבום למעלה ברמה או שתיים .
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

הפסקה קצרה מהביקורות למען קליפ נוסף של The Spirit Carries On Documentary, הפעם מאחורי הקלעים.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zgdGhQYNeUI[/youtube]
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

אני חושב שב-LNF אפשר היה לוותר על 1:59-2:31 וזה היה עוזר אף יותר לזרימה ההתחלתית היפה מאוד שיש לשיר. לא תמיד חייבים להכניס שבירות כאלו. זה ממש נשמע כמו קטע שיר מ-TDEN שהוכנס לשם בצורה אחרת. טו מאצ'. אה, וגם את הצ'יז הרודסי ב-8:28 עד 8:40 ככה. באמת. :)

אלו הן הסיבות היחידות עבורי שהשיר נשאר עומד על 3 ולא 4.
מעבר לכך, השיר גדל עלי בצורה טובה. :)

Outcry עדיין הולך לדרוש מספר האזנות. בינתיים רק אציין שיש באמצע חלקים שפשוט מזכירים לי Symphony X (בקטע טוב).
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

אוקיי. ביקורת! סתם, לא. עוד לא?
אני אסכם את זה בכוכבים, כי זה הרבה יותר פשוט כרגע... המדד הוא: הנאה וזרימה אישית שלי עם השירים.

On the Backs of Angels - חמישה כוכבים
Build Me Up, Break Me Down - חמישה כוכבים
Lost not Forgotten - שלושה וחצי כוכבים (שיר אפי שדורש הסבר לציון, ראו לעיל)
This is the Life - שלושה וחצי כוכבים (כי אני לא סגור אם אני מעדיף את Wither או לא :))
Bridges in the Sky - ארבעה כוכבים
Outcry - שלושה וחצי כוכבים (עוד שיר אפי שדורש הסבר לציון, אבל אין לי הסבר עדיין)
Far From Heaven - ארבעה כוכבים (אבל יש לי הסתייגויות מסוימות מהשירה של לאברי בחלקים מסוימים בו)
Breaking all Illusions - אפס. סתם. עשרה כוכבים!
Beneath the Surface - ארבעה כוכבים.

אלבום אפי הוא לא, גם לא "פורץ דרך". אבל אלבום שמרגיש לי ברובו סולידי ומרענן בסאונד שלו - מאוד.
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

BTS אחד השירים המיותרים שדרים כתבו. זה לא אומר שהוא טוב או רע, כי אני חושב שלא אני ולא אף אחד פה סגורים ב-100% על מה הם חושבים (היי, רעיון: אולי לא כדאי לקטול כ"כ מהר שיר? אחרי עמוד אחד אתם חוזרים בכם במילא... אז למה??? ).
פשוט יש הרגשה ש-BAI הוא אחלה closure, וגם זה לא שב-BTS יש איזה רעיון מוזיקלי מעניין ששווה להשאר בשבילו. חבל... בלדה שלדעתי במקרה הטוב תהפוך לאחת מהבלדות באוקטבריום, במקרה הרע נשמע עליה כשדרים ינגנו אותה פעם ראשונה בהופעת ה-30 שנה.
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

תודה על הליריקה עידן!
תמונה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אני גם חושב כרגע שהמיקום של BTS לא נכון באלבום, כי אחרי BAI האלבום פשוט צריך להסתיים עם כזה בום לפנים :-)

אבל כשיר הוא פשוט יפהפה.

לגבי OutCry אני עדיין בשלבי עיכול מה שהולך שם וזה אומר טוב, כי זה מזכיר לי את הנסיונות לעכל את מטרופוליס Part 1, חלקים אינסטרומנטאליים מטורפים כמו שרק הגאונים האלה יודעים לכתוב.
@HHH@
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי @HHH@ »

This is the life בקלות מקבל חמש כוכבים אצלי
שלח תגובה