גיטריסטים שמאליים התאחדו!

המקום שלכם לדיונים על כלי נגינה וציוד מוסיקלי נלווה, מוסיקאים ונגנים.
שלח תגובה
kbagz
דרימיסט מתחיל

גיטריסטים שמאליים התאחדו!

שליחה על ידי kbagz »

ברצוני להפנות את תשומת לבם של חברי הפורום למצוקה קשה. בהיותי שמאלי, שלא מבחירתי, בפעם הראשונה שהחזקתי גיטרה (במקרה היא היתה שמאלית) הרגיש לי מאוד טבעי לפרוט ביד שמאל ולאצבע ביד ימין. מאותו רגע גורלי נחרץ. המבחר לשמאליים (בעיקר בארץ) הוא פשוט מחפיר, בעיקר בהתחשב בעובדה שאנחנו מהווים עשירית מכלל אוכלוסיית העולם. את שבע השנים הראשונות שלי כגיטריסט ביליתי בנגינה על פנדר סטראט בלבד (מה שעזר לי להתחשל כמובן) ולבסוף הזמנתי גיטרה בהזמנה מיוחדת, עבודת יד, שעלתה לי כ-15 אלף שקל. מעבר לזה... ניגנתי על כל מיני קוריאניות למיניהן ומדי פעם היה משהו נחמד. אבל אין מציאות.

אני בטוח שיש עוד הרבה כמוני. הבה נתאחד ונמחה! או אם לא נמחה אז לפחות נבכה יחדיו.

ואנצל את מעמד זה כדי להקיא על גיטריסטים כגון יזהר אשדות, וההוא שניגן עם ג'נגו, שבחרו לקחת גיטרה ימנית ולהפוך אותה כך שהמיתר הגבוה נמצא למעלה. איכס.

ומי שהצליח לעבור ולנגן כימני - אני נוטה לחשוב שהטכניקה של גיטריסט כזה תהיה מוגבלת בטווח הארוך אבל ראיתי דוגמאות כעמוס הדני שעשו את המעבר ועשו חיל.

פצו פיכם, אחיי השמאליים!
"I think god made a bunch of random decisions and it turned into this huge ordeal and he got really scared and ran away and cried in some weird corner of the universe"

Karin Dolin - 2008
סמל אישי של משתמש
WhoIsMax
דרימיסט שרוף

Re: גיטריסטים שמאליים התאחדו!

שליחה על ידי WhoIsMax »

עמית פלשקס, מוותיקי הפורום ואחד מהגיטריסטים הטובים שראיתי, הוא שמאלי ומנגן כרגיל אני מאמין שעם הרבה התמדה אתה תוכל גם לעשות את המעבר הזה, וכנראה הוא יוכל לעזור לך יותר ממני ומאחרים..
kbagz
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי kbagz »

אחרי 12 שנים של עבודה מאומצת אין מצב שאני עושה את המעבר. הייתי פשוט רוצה לראות יותר מבחר בחנויות השונות אבל אני מניח שזו מטרה אבודה.
"I think god made a bunch of random decisions and it turned into this huge ordeal and he got really scared and ran away and cried in some weird corner of the universe"

Karin Dolin - 2008
Plaschkes
פלשקס
יצירת קשר:

שליחה על ידי Plaschkes »

מקסי, תודה על המחמאות, אבל בניגוד למר קבגז(?) אני ניגנתי באופן מכוון ומודע כימני מהרגע הראשון, כי ידעתי שללמוד כשמאלי יגביל אותי בעתיד. אני מכיר עוד אנשים רבים שמנגנים כמוני ומעולם לא נתקלתי במישהו שזה הפריע מבחינה טכנית... מבחינה נפשית אני יכול לראות איך להתחיל מחדש לאחר 12 שנים יכול לדפוק לך את השכל.

אגב, לא מזמן מיוזיק מן הוציאו את הפטרוצ'י בגרסה שמאלית, לתשומת לבך. ;)
תמונה

תמונות וקליפים של הגיטרות שלי.

תמונה
Gurke
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Gurke »

הגיטרות לימניים!
דיי לנגנים השמאליים!
ולא לתת להם להפוך גיטרות או לנסות לנגן בימין, הם יותר מסוכנים כשהם מתחפשים לגיטריסטים אמיתיים!

תמיד רציתי להיות קצת ימני קיצוני :D

ולעניין, אני יודע שבחנות "וינטג'" בקינג ג'ורג' בתל אביב יש מבחר דיי גדול של גיטרות שמאליות (לפחות כך היה בפעם האחרונה שהייתי שם) :)

עריכה: רק עכשיו עליתי על משחק המילים הגאוני ב"ימני קיצוני" :haha:
kbagz
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי kbagz »

האמת שכבר יש לי רפליקה שמאלית של פטרוצ'י, עבודת יד. =)

Karin Dolin - 2008
yair8
דרימיסט מתחיל
יצירת קשר:

שליחה על ידי yair8 »

הגיטריסט שמנגן איתי בלהקה הוא שמאלי, והוא מנגן על גיטרה ימנית, הוא הרבה יותר טוב מהרבה גיטריסטים ימניים שאני מכיר.
אני מניח שצריכים פשוט להתרגל... ומי שיש לו את זה - יש לו את זה לא משנה איך,
ומי שאין לו - זה לא מה שיציל אותו.
הלהקה שלי!
Mydess on myspace:
http://www.myspace.com/mydess1
Schwimmer
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Schwimmer »

אני גיטריסט שמאלי על גיטרה ימנית. מצד שני, הסולו הכי טוב שאני יודע לנגן זה Stairway to heaven (הסולו עצמו, לא הפתיח שמלמדים כל אחד שלומד חודשיים גיטרה), אבל זה בעיקר כי אני נורא עצלן.
sugar
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי sugar »

אני גיטריסט שמאלי ומנגן 6 שנים....
והאמת שחברת הגיטרות היחידה שנתקלתי בבעיה למצוא דגמים שלה היא מיוזיק מן, שדרך אגב כמו שעמית ציין, החלה בייצור פטרוצ'י שמאליות, ולא רק אלא גם ליוק, סילואט ואקסיס. (מה עם הסטיב מורס לעזאזל?!?!?! שהוא בכלל שמאלי במקור).
אני מחזיק בגיבסון לספול סטאנדרט, וג'קסון PC1 (הדגם של פיל קולן). ושתיהן מדהימות. והמחירים שקניתי אותן בואו נאמר שלא בשמיים.
מתכוון להשתדרג בעתיד בפטרוצ'י 7.

שמאליים קומו ועלו!!! אל תתנו לימנים האלו להשבית אותנו!
שלח תגובה