ליריקה, מוזיקה ומה שביניהן
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
ליריקה, מוזיקה ומה שביניהן
[פוצל מאשכול Honor Thy Father]
למרות שתרגמתי אותו אף פעם לא אהבתי אותו יותר מדי.
שנאה היא לא רגש שאני רוצה להרגיש בשירים שאני שומע.
למרות שתרגמתי אותו אף פעם לא אהבתי אותו יותר מדי.
שנאה היא לא רגש שאני רוצה להרגיש בשירים שאני שומע.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
- Ozerivarium
- דרימיסט-על
Re: [דיון] Honor Thy Father
אני לעומתך מאוד אוהב את השיר הזה . מה שאני אוהב במיוחד בשיר הזה אם מדברים על סאונד זה הדגש על עוצמת הבאס שלדעתי השיר הזה מתאפיין בו .
לגבי רגשות שנאה בשירים - גם אני משתדל להמעיט כמה שיותר בחושך ולהאדיר את האור ( כמו שקובי פרחי אמר ב - Global Metal
).
לגבי רגשות שנאה בשירים - גם אני משתדל להמעיט כמה שיותר בחושך ולהאדיר את האור ( כמו שקובי פרחי אמר ב - Global Metal

- Mari
- דרימיסטית-על
שנאה היא רגש חזק מאוד (שנאה וגם כעס, שלדעתי מורגש פה אפילו יותר), ואני חושבת שהשילוב של הרגש שמועבר פה עם הסאונד הכללי של השיר מעצים את חוויית ההאזנה.
היופי הוא שהשיר מצליח לסחוף גם אם אתה לא מזדהה באופן ישיר עם מילות השיר - אתה פשוט מזדהה עם עוצמת הרגש. גם אם זה כעס, גם אם זה תסכול, או כל דבר שלילי אחר. ומה שאני אוהבת כאן זה האופן שבו שיר עם רגש כ"כ שלילי - מרוב שהוא כ"כ עוצמתי הוא גורם להרגשה מדהימה. כלומר - הוא מעלה שילוב של טוב ורע ביחד. ולדעתי לפחות - כשיש רע - הטוב הרבה יותר חזק.
חפרתי?

היופי הוא שהשיר מצליח לסחוף גם אם אתה לא מזדהה באופן ישיר עם מילות השיר - אתה פשוט מזדהה עם עוצמת הרגש. גם אם זה כעס, גם אם זה תסכול, או כל דבר שלילי אחר. ומה שאני אוהבת כאן זה האופן שבו שיר עם רגש כ"כ שלילי - מרוב שהוא כ"כ עוצמתי הוא גורם להרגשה מדהימה. כלומר - הוא מעלה שילוב של טוב ורע ביחד. ולדעתי לפחות - כשיש רע - הטוב הרבה יותר חזק.
חפרתי?

I've been trying to justify you
In the end I will just defy you...
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
לא. לא חפרת. סתם מצאת דרך מתוחכמת לסדר לעצמך את העובדה שזה שיר של שנאה. כנראה שבאיזה שהוא מקום זה מפריע גם לך.... 

- Mari
- דרימיסטית-על

זה ממש לא מה שניסיתי לעשות. להפך. ניסיתי להסביר שלפעמים תחושות שליליות שמועברות בשירים מעצימות את החוויה...
לא חשוב.

- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אין ספק שהשיר הזה מתאר רגש מאוד חזק ולכן החוייה ממנו היא עוצמתית.
אבל ישנן חוויות שאני מעדיף להמנע מהן. אני לא חסיד של הגישה שדוגלת בלחוות את כל מה שאפשר בחיים. אני בטוח שלקבל שוקר חשמלי זה גם חוויה עוצמתית...
אבל ישנן חוויות שאני מעדיף להמנע מהן. אני לא חסיד של הגישה שדוגלת בלחוות את כל מה שאפשר בחיים. אני בטוח שלקבל שוקר חשמלי זה גם חוויה עוצמתית...
- Ozerivarium
- דרימיסט-על
זמני
אני הבנתי את מרי . הרע הזה שמשדר השיר - עושה לך סה"כ טוב ואני יכול להבין את זה . גם אני נהנה מגרואלים , או מדיסטורשנים שמכוונים על אסימטריה מרושעת
.אבל בסופו של דבר הרע הזה שנדמה לך שאתה כל כך נהנה ממנו משפיע עליך ( עליי בכל אופן , הכל נאמר בהגבלה ) לרעה .
ושוקרון - צריך לנסות הכל בחיים , גם שוקים חשמליים זו חוויה , ומבחינתי גם אם זה רע - צריך לעבור אותה . אחרת מה הטעם בחיים האלו ? הדברים שכביכול מוגדרים כ"קו האדום " יכולים להיות פתח להרבה דברים טובים אחרים ( לא נאמר לגבי סמים / סיגריות וכו' .. שזה כבר ויכוח אחר עם חבר שלי ואני מתנגד לזה נחרצות )

ושוקרון - צריך לנסות הכל בחיים , גם שוקים חשמליים זו חוויה , ומבחינתי גם אם זה רע - צריך לעבור אותה . אחרת מה הטעם בחיים האלו ? הדברים שכביכול מוגדרים כ"קו האדום " יכולים להיות פתח להרבה דברים טובים אחרים ( לא נאמר לגבי סמים / סיגריות וכו' .. שזה כבר ויכוח אחר עם חבר שלי ואני מתנגד לזה נחרצות )
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אני אענה ב"אלוהים ישמור"...
- Mari
- דרימיסטית-על
עוזרי, לנסות הכל בחיים - זה אומר גם סמים וסיגריות.
אבל זה לא קשור לדיון
אני לא חושבת שלהרגיש רגש שלילי כלשהו שעולה משיר (שיר שנאה במקרה זה) עולה בקנה אחד עם הטענה כי לא הכל בחיים צריך לחוות. לחוות הכל - זו מטרה די קיצונית לטעמי, ולשמוע שיר שנאה - לא מבינה מה רע בזה.
שוב, מה שניסיתי לומר זה שיש המון רגשות שליליים בחיים, שבלעדיהם - הרגשות החיוביים היו קצת "פרווה".
זה נכון גם לגבי השיר הנ"ל.
אבל זה לא קשור לדיון

אני לא חושבת שלהרגיש רגש שלילי כלשהו שעולה משיר (שיר שנאה במקרה זה) עולה בקנה אחד עם הטענה כי לא הכל בחיים צריך לחוות. לחוות הכל - זו מטרה די קיצונית לטעמי, ולשמוע שיר שנאה - לא מבינה מה רע בזה.
שוב, מה שניסיתי לומר זה שיש המון רגשות שליליים בחיים, שבלעדיהם - הרגשות החיוביים היו קצת "פרווה".
זה נכון גם לגבי השיר הנ"ל.
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
הממ אז עדיף שוקים חשמליים מאשר סמים (קלים)??... אני יודע מה אני הייתי מעדיף.
אני בד"כ שם דגש מועט מאוד על ליריקה. בעיניי שירה היא עוד אינסטרומנט.
עם זאת, לפעמים אכן המילים מעצימות את החוויה, אבל בשביל זה אני צריך לשים לב לליריקה וזה לא קורה הרבה. המסר צריך להיות ברור והליריקה בולטת. אני לא אוהב שירים שהליריקה משתלטת על השיר. שירים ישראלים של פאקצות מצטיינים בזה.
בHTF יש את הקטע הבולט שהוא אומר Don't cross the crooked step. זה מאוד יפה שזה מביע שנאה ומעצים את הרגש, אבל זה "טריק" לא בגלל מה שהוא אומר אלא בגלל איך שזה בא בתור השיר. גם אם המשפט הזה היה אומר "I'm making dinner for the wife and kids" הוא היה עוצמתי בגלל איך שבנו אותו בתוך השיר.
עם זאת, לפעמים אכן המילים מעצימות את החוויה, אבל בשביל זה אני צריך לשים לב לליריקה וזה לא קורה הרבה. המסר צריך להיות ברור והליריקה בולטת. אני לא אוהב שירים שהליריקה משתלטת על השיר. שירים ישראלים של פאקצות מצטיינים בזה.
בHTF יש את הקטע הבולט שהוא אומר Don't cross the crooked step. זה מאוד יפה שזה מביע שנאה ומעצים את הרגש, אבל זה "טריק" לא בגלל מה שהוא אומר אלא בגלל איך שזה בא בתור השיר. גם אם המשפט הזה היה אומר "I'm making dinner for the wife and kids" הוא היה עוצמתי בגלל איך שבנו אותו בתוך השיר.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
-
- דרימיסט מתקדם
הגדרת את זה הכי נכון שיש.DivineComedy כתב:הממ אז עדיף שוקים חשמליים מאשר סמים (קלים)??... אני יודע מה אני הייתי מעדיף.
אני מדבר בעיקר על החלק הראשון של ההודעה..
גם אני כמעט ולא מקשיב למילים.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
-
- דרימיסט מתקדם
DivineComedy כתב: בHTF יש את הקטע הבולט שהוא אומר Don't cross the crooked step. זה מאוד יפה שזה מביע שנאה ומעצים את הרגש, אבל זה "טריק" לא בגלל מה שהוא אומר אלא בגלל איך שזה בא בתור השיר. גם אם המשפט הזה היה אומר "I'm making dinner for the wife and kids" הוא היה עוצמתי בגלל איך שבנו אותו בתוך השיר.

- avrahamshuk
- דרימיסט-על
העניין הוא שרובכם כן מסכימים עם הבסיס שלי ולפיו אין עניין בלחוות כל דבר. פשוט אצל כל אחד יש גבולות שונים שנובעים מרגישויות שונות לדברים שונים. איןן ספק שהליריקה מעצימה את הרגש והחוויה בשיר הזה. אבל כאמור אם הרגש המועצם הוא שנאה אז אני מעדיף להימנע ממנו

אם השיר היה ככה הייתי מתפוצץ מצחוק....DivineComedy כתב:הממ אז עדיף שוקים חשמליים מאשר סמים (קלים)??... אני יודע מה אני הייתי מעדיף.

- Greenburger
- דרימיסט-על
גם אני כזה.DivineComedy כתב: אני בד"כ שם דגש מועט מאוד על ליריקה. בעיניי שירה היא עוד אינסטרומנט.
ואם יש שיר שאני באמת שם לב למלים שלו מתוך שמיעה אז הן רק מוסיפות להנאה שלי מהשיר, בטח בגלל שההבנה שלהם באה בצורה טבעית.
שוקרון לדעתי יש משהו בזה שלחוות הכל בחיים זה טוב, ככל שאתה חווה יותר אתה לומד יותר (שזה תמיד טוב) וככה מתפתח ומחכים יותר.
Life is what happens while you make other plans
(]/|\[)
Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
(]/|\[)
And lose their way home
Our gift divine
- Ozerivarium
- דרימיסט-על
DivineComedy כתב:הממ אז עדיף שוקים חשמליים מאשר סמים (קלים)??... אני יודע מה אני הייתי מעדיף.

יש משהו במה שאתה אומר , ממש ..
חבל שלא מתעמקים בליריקה , כשאני רוצה להתעמק בליריקה של שיר מסויים בדר"כ אני מוציא את השירים בהדפסה וקורא מילה במילה , ככה עשיתי עם ToT ועם 6DOIT . פשוט בדר"כ אין לי כוח לפרש אותן בגלל שיש מילים שאני לא מבין וכל שניה צריך לפתוח תמילון .
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
איפה אתה חי... כבר מזמן עברנו אשכול. אתה מוזמן להציץ שם ולראות איך התייחסתי לטענה שלך.Greenburger כתב:גם אני כזה.DivineComedy כתב: אני בד"כ שם דגש מועט מאוד על ליריקה. בעיניי שירה היא עוד אינסטרומנט.
ואם יש שיר שאני באמת שם לב למלים שלו מתוך שמיעה אז הן רק מוסיפות להנאה שלי מהשיר, בטח בגלל שההבנה שלהם באה בצורה טבעית.
שוקרון לדעתי יש משהו בזה שלחוות הכל בחיים זה טוב, ככל שאתה חווה יותר אתה לומד יותר (שזה תמיד טוב) וככה מתפתח ומחכים יותר.
אהה, ואתה נורא מפסיד שאתה לא מתעמק במילים. חצי שיר אתה מפסיד כל פעם...

- Greenburger
- דרימיסט-על
לא נורא, העיקר בשבילי זה המוזיקה (וזה כולל גם את השירה, לאו דווקא מה הוא אומר) 

Life is what happens while you make other plans
(]/|\[)
And lose their way home
Our gift divine
(]/|\[)
And lose their way home
Our gift divine
- dreamt
- דרימיסט מתקדם
- יצירת קשר:
אני פשוט לא אוהב את השיר הזה.. :\
יש לדרים גם שירים שקשה לי להתחבר אליהם..

- avrahamshuk
- דרימיסט-על
נו זה מה שאני אמרתי ותראה מה עשו ליdreamt כתב:אני פשוט לא אוהב את השיר הזה.. :\

-
- דרימיסט מתקדם
שוקרון, ברור שיש שירים שהליריקה שלהם זה מה שעושה את השיר.
אם אתה מכיר את "היא חזרה בתשובה" של מתי כספי (שיר שממוקם בטופ של הטופ אצלי), אם לא הקשבת למילים, לא חווית את השיר באמת. אגב, עדיין כל פעם שאני שומע אותו אני מזדעזע ומצטמרר מחדש.
אבל דבר ראשון, באנגלית, באופן טבעי, קשה לי יותר להקשיב ולהבין את המילים. ככה שחוסר ההקשבה בא באופן טבעי.
ודבר שני, יש שירים שהמילים טיפשיות, או שהן לא אומרות לי כלום.
גם בדרים ת'יאטר. קח לדוגמא את זה:
If I die tomorrow
Id be allright
Because I believe
That after were gone
The spirit carries on
וואלה? רק עכשיו הגעת למסקנה הזאת? לי סיפרו את זה עוד כשהייתי ילד
בגלל זה אני אוהב את כוורת, הכתיבה שלהם גאונית בפני עצמה, אבל ברוב במקרים ממש לא קשורה ללחנים שלהם.
אם אתה מכיר את "היא חזרה בתשובה" של מתי כספי (שיר שממוקם בטופ של הטופ אצלי), אם לא הקשבת למילים, לא חווית את השיר באמת. אגב, עדיין כל פעם שאני שומע אותו אני מזדעזע ומצטמרר מחדש.
אבל דבר ראשון, באנגלית, באופן טבעי, קשה לי יותר להקשיב ולהבין את המילים. ככה שחוסר ההקשבה בא באופן טבעי.
ודבר שני, יש שירים שהמילים טיפשיות, או שהן לא אומרות לי כלום.
גם בדרים ת'יאטר. קח לדוגמא את זה:
If I die tomorrow
Id be allright
Because I believe
That after were gone
The spirit carries on
וואלה? רק עכשיו הגעת למסקנה הזאת? לי סיפרו את זה עוד כשהייתי ילד

בגלל זה אני אוהב את כוורת, הכתיבה שלהם גאונית בפני עצמה, אבל ברוב במקרים ממש לא קשורה ללחנים שלהם.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)