אלוהים ישמור (היה: עצמאות 60 שמח!)

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

Re: אלוהים ישמור (היה: עצמאות 60 שמח!)

שליחה על ידי Rysher »

avrahamshuk כתב:טוב נו ליאור כבר ענה במקומי, אבל אני רק אוסיף - מעולם לא דיברתי על נתיבי אילון או ערוץ 2! בכוונה לא נתפסתי לדוגמא כזאת או אחרת כדי להעביר את הנקודה שליאור טרח לחדד ולהדגיש. הפגנות של החרדים בירושלים הן דוקא בירושלים ולא בתל אביב לדוגמה, כי משום מה יש להם תחושת בעלות חזקה מאוד על העיר הזאת. (שזה גרוע מאוד)
אני לא חושב שאתה טועה, אבל חסר משהו...
אומנם גם מהסיבה שאמרת זה קורה דווקא בי-ם ולא בת"א, אבל גם בגלל שרובם נמצא בירושלים, ושם גם הקיצוניים שבהם (מאה שערים למשל).
וביננו...מי היה רוצה להפגין רחק מהבית אם אפשר להפגין בחצר?
I am responsible when anyone, anywhere, reaches out for help. I want my hand to be there
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

DivineComedy כתב:אז בוא נחיה בפחד שהם לא יתפסו תחת ויתחילו להבעיר צמיגים. אולי גם נפסיק לעצור את הפושעים שלהם בגלל שחס וחלילה הם יבעירו את ירושלים כמו שקרה עם המופרעת ההיא. ואגב המקרה הזה מוכיח שאצלהם אין מידתיות ו"בוא נחשוב מהו גבול הטעם הטוב". אצלהם זה שחור/לבן (תרתי משמע). אז אם הם לא מפעילים שיקול דעת, אז למה שאני אפעיל? למה שאני אהיה זה שיתחשב??

אם יבוא אדם כמו שוקרון ויגיד לי שיש משהו בי (או בסביבה שלי) שמפריע לו ואני א. יש לי שליטה עליו ב. אני לא נפגעה מהשינוי, אז אני אהיה הראשון שיתחשב בו ואשנה את זה למרות האנטי שיש לי לדת (ויש לי הרבה).אם יבוא אליי אדם שאני יודע שהוא יתחשב בי ויעזור לי אם אני אצטרך משהו, אני יודע שהוא מידתי, היגיוני ולמרות שאני לא מבין את האמונה שלו, אני גם אתחשב בו. כי זה נקרא להיות בן אדם. אבל המטורפים האלה שמוכנים להרוג בשביל להגן על הפושעים שלהם? למה???
מוזר, כשכתבתי לא ראיתי את התגובה שלך.
אני בכלל לא רואה איך הפיסקה הראשונה שלך נוגעת לדיון, אף אחד פה לא אמר שחלק מההתחשבות בחרדים תהיה לתת להם לחיות באוטונומיה משפטית, להיפך, כולנו פה תמימי דעים שאת השטויות שלהם צריך לגדוע.

לגבי הפיסקה השניה תקן אותי אם אני טועה:
ברמה העקרונית אתה מסכים איתנו, אבל בגלל שהחרדים בעצמם הם חסרי כל התחשבות בזולת, אתה לא רואה סיבה להתחשב בהם.
אם כן אז למה למשל בסכסוך הישראלי ערבי יש לך דעה שונה? הרי גם שם אנחנו נלחמים מול קיצונים דתיים שחושבים שכולנו צריכים להאמין בנביא מוחמד, וכידוע אין להם שום התחשבות בשונה מהם, אבל בכל זאת אתה כן תצעק כשיעשה להם עוול. (שזה המצב התקין (לא העוול - אלא שאתה תצעק על זה... אוף.))
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Rysher »

אולי כי האויב הכי גדול שלנו הוא אנחנו עצמינו?
"מחריבך ומהרסיך ממך יצאו" ?
(אני חושב בקול רם בשם עצמי כמובן)
I am responsible when anyone, anywhere, reaches out for help. I want my hand to be there
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3864573,00.html

ליצמן הוא ללא ספק האדם הגרוע ביותר שעמד במערכת הבריאות פה בארץ, סביר להניח בעולם ובהיסטוריה. אחרי ששני הרבנים הראשיים לישראל, מצגר והרב עמאר אישרו את הבניה חרף הקברים מתחת לבי"ח (http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3656203,00.html), ליצמן בשלו ומגייס על הדרך ככה את "ברכת הדרך" מהרב אלישיב, שהוא בכלל זקן מדי בכדי להגיע לאזור ולחקור אותו! 100 מיליון שקל!!! הבנאדם מופרע!! שמישהו כבר יעיף את הבן זונה הזה מהכנסת!!!!!!!!!!!!!!!!!!

די, אני בדרך כלל לא כזה, אבל המקרה הזה ספיציפית חירפן לי את הצורה.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

על כמה אנשים בכנסת אפשר לומר את המשפט הזה, אוףףףףף :haha:
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1157327.html
אולי נחליף את המילה גוי במילה עבד? או במילה "זבל שאפשר לדרוך עליו, להשפיל אותו,ולחנך את הילדים שלנו לא לגעת ולא להתקרב לגוי הבזוי"
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
liordavidlior
דרימיסט-על

^ אתה ממש מגזים. הוא לא עבד, הוא מקבל 30 שקל לקריאה, והוא בעצמו מאוד מרוצה מהעניין. הדברים שהוא עושה הם לא השפלה בכלל והוא לא מתואר כזבל, הוא פשוט הנדי-מן שאמור לפתור בעיות הלכתיות בשבת, פשוט מאוד כי הוא לא כפוף להלכה היהודית. בעיות שהן ספציפיות ליהודי הדתי שאולי אתה לא מזדהה איתן כי אתה פשוט לא חווית את זה על בשרך. לפתוח את המקרר בשבת ולגלות שהמנורה דולקת, זה אחד הדברים הכי מבעסים שיש אחי תאמין לי, כל השבת שלך הולכת - אז אם יש מישהו שיכול לפתור את הבעיה למה לא? העבודה פשוטה מאוד, לא פיזית, והוא מקבל על 30 שקל על להניף את האצבע וללחוץ על שאלטר. שני הצדדים מרוצים.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

ליאור מתוך ההיכרות העצומה שלך איתי אתה בטוח שלא נתקלתי בזה בעבר? לא חוויתי על בשרי? אז זהו שכן.
אני מצטער אבל גוי של שבת לא אומר שאפשר להתייחס אליו כאל זבל שהמטרה היחידה שהוא שם זה לשרת את הציבור החרדי. גם אם הוא "מסכים" לקבל על עצמו את התפקיד- די להגן על כל אדם עם כיפה על הראש כאילו הוא מוגן מביקורת. הדת היהודית היום היא צל של עצמה, היא עיוות על עיוות, אז בבקשה אל תפשט את העניין.
להזמין אמבולנס הם לא יכולים? זה פיקוח נפש, איזה שטויות!
החרדים עברו את הגבול מזמן, והיחס האדוני והמבזה כלפי העבדים הערבים והחילונים שלהם, לא מקובל ולא יעבור!
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

liordavidlior כתב:^ אתה ממש מגזים. הוא לא עבד, הוא מקבל 30 שקל לקריאה, והוא בעצמו מאוד מרוצה מהעניין. הדברים שהוא עושה הם לא השפלה בכלל והוא לא מתואר כזבל, הוא פשוט הנדי-מן שאמור לפתור בעיות הלכתיות בשבת, פשוט מאוד כי הוא לא כפוף להלכה היהודית. בעיות שהן ספציפיות ליהודי הדתי שאולי אתה לא מזדהה איתן כי אתה פשוט לא חווית את זה על בשרך. לפתוח את המקרר בשבת ולגלות שהמנורה דולקת, זה אחד הדברים הכי מבעסים שיש אחי תאמין לי, כל השבת שלך הולכת - אז אם יש מישהו שיכול לפתור את הבעיה למה לא? העבודה פשוטה מאוד, לא פיזית, והוא מקבל על 30 שקל על להניף את האצבע וללחוץ על שאלטר. שני הצדדים מרוצים.
אני קורא את זה ואני פשוט לא מאמין... אתה רציני?? כאילו אין בעיות בעולם, מה שהורס לך יום שלם זה שבטעות הפעלת נורה. אתה מבין איך זה נשמע?

ורגע לגבי "להפעיל אחרים בשבת". אין איזה מצווה שאתה צריך גם לתת לבהמה שלך לנוח בשבת? אז בהמה אתה נותן לו לנוח, אבל גויים אתה יכול לסנג'ר? מה זה העבודה בעיניים הזאת?

הדת הזאת מגוחכת ברמות, אנשים מספרים לעצמם סיפורים מבלי לעצור ולהבין ולהסתכל על עצמם ועל ההתנהגות שלהם. אנשים צריכים להבין מה חשוב בחיים. פשוט חיים באשליות.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Rysher »

מזדהה מאוד עם קומדי (אגב, קוראים לך ניר? אני זוכר נכון?)
ומסכים לחלוטין עם מתן.

בכל פרק זמן שביעי ביהדות (יום שביעי, שנה שביעית) זה זמן מנוחה, אפילו לאדמה נותנים לנוח בשנת שמיטה (שהיא השנה השביעית בכל מחזור) אז גוי אפשר לסנג'ר כדי להזמין אמבולנס?
אני חושב שהדתיים עצמם יוצאים סנג'רים. על פיקוח נפש שמאפשר שימוש בטלפון לאמבולנס ולא עולה להם כלום (אפילו לא השיחה עצמה כי זה מספר חירום) הם מוכנים לשלם 30 שקלים.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

ניר, בשבילך
תמונה
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Rysher »

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
טל זאת דוגמה מצויינת ל"תמונה שווה אלף מילים"! :)
אני חושב שזאת הבדיחה הכי טובה שראיתי איי פעם על התנ"ך

ואם בבדיחות דת עסקינן, סטנדאפ של ג'ורג' קארלין (אחד האנשים המצחיקים בעולם לדעתי)...
תהנו
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MeSSwKffj9o[/youtube]

(ואני אניח שאנחנו מספיק אנשים בוגרים כאן כדי לא לקחת ללב, זה הכל בהומור, כן? :) )
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

avrahamshuk כתב:
DivineComedy כתב:אז בוא נחיה בפחד שהם לא יתפסו תחת ויתחילו להבעיר צמיגים. אולי גם נפסיק לעצור את הפושעים שלהם בגלל שחס וחלילה הם יבעירו את ירושלים כמו שקרה עם המופרעת ההיא. ואגב המקרה הזה מוכיח שאצלהם אין מידתיות ו"בוא נחשוב מהו גבול הטעם הטוב". אצלהם זה שחור/לבן (תרתי משמע). אז אם הם לא מפעילים שיקול דעת, אז למה שאני אפעיל? למה שאני אהיה זה שיתחשב??

אם יבוא אדם כמו שוקרון ויגיד לי שיש משהו בי (או בסביבה שלי) שמפריע לו ואני א. יש לי שליטה עליו ב. אני לא נפגעה מהשינוי, אז אני אהיה הראשון שיתחשב בו ואשנה את זה למרות האנטי שיש לי לדת (ויש לי הרבה).אם יבוא אליי אדם שאני יודע שהוא יתחשב בי ויעזור לי אם אני אצטרך משהו, אני יודע שהוא מידתי, היגיוני ולמרות שאני לא מבין את האמונה שלו, אני גם אתחשב בו. כי זה נקרא להיות בן אדם. אבל המטורפים האלה שמוכנים להרוג בשביל להגן על הפושעים שלהם? למה???
מוזר, כשכתבתי לא ראיתי את התגובה שלך.
אני בכלל לא רואה איך הפיסקה הראשונה שלך נוגעת לדיון, אף אחד פה לא אמר שחלק מההתחשבות בחרדים תהיה לתת להם לחיות באוטונומיה משפטית, להיפך, כולנו פה תמימי דעים שאת השטויות שלהם צריך לגדוע.

לגבי הפיסקה השניה תקן אותי אם אני טועה:
ברמה העקרונית אתה מסכים איתנו, אבל בגלל שהחרדים בעצמם הם חסרי כל התחשבות בזולת, אתה לא רואה סיבה להתחשב בהם.
אם כן אז למה למשל בסכסוך הישראלי ערבי יש לך דעה שונה? הרי גם שם אנחנו נלחמים מול קיצונים דתיים שחושבים שכולנו צריכים להאמין בנביא מוחמד, וכידוע אין להם שום התחשבות בשונה מהם, אבל בכל זאת אתה כן תצעק כשיעשה להם עוול. (שזה המצב התקין (לא העוול - אלא שאתה תצעק על זה... אוף.))
אם היית עוקב אחרי דברים שאמרתי לא פעם ולא פעמיים בפוליטיקה, היית שם לב שיש לי דיעה זהה על קיצונים דתיים משני הצדדים. אני ממש לא מתחשב בהם, ליבי לא עם הקיצונים הדתיים, ליבי עם אלה שרוצים לחיות חיים שקטים ונורמליים ולא יכולים. הקיצוניות הדתית לא רק הורסת את החיים אלא גם לא נותנת שום סיכוי לנורמליזציה בין האנשים הנורמלים.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

תהיה בטוח שאני עוקב בעניין אחרי הפוסטים שלך באשכול פוליטיקה ואקטואליה :-).
בכל מקרה, הצטיירה לי התפיסה כאילו היחס שלך לסוגית הסכסוך הישראלי-ערבי שונה מ"הסכסוך חילוני-חרדי".
אבל זה כבר לא לאשכול הזה.
גיא, לפני כמה עמודים הביאו פה את ביל מאהר אם אני לא טועה (Religoulus), והוא הרבה יותר מצחיק...
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Rysher »

נראה לי שקראתי עליו איפשהו בYNET לפני חודש...לא יצא לי לראות.
ולגבי ה"לפני כמה עמודים"...זה בטח היה לפני שחזרתי לפורום...וגם אם ביל יותר מצחיק מג'ורג' - לא יעזור אני מת על הציניות המחוספסת שלו
liordavidlior
דרימיסט-על

ufomatan כתב:ליאור מתוך ההיכרות העצומה שלך איתי אתה בטוח שלא נתקלתי בזה בעבר? לא חוויתי על בשרי? אז זהו שכן.
אני מצטער אבל גוי של שבת לא אומר שאפשר להתייחס אליו כאל זבל שהמטרה היחידה שהוא שם זה לשרת את הציבור החרדי. גם אם הוא "מסכים" לקבל על עצמו את התפקיד- די להגן על כל אדם עם כיפה על הראש כאילו הוא מוגן מביקורת. הדת היהודית היום היא צל של עצמה, היא עיוות על עיוות, אז בבקשה אל תפשט את העניין.
להזמין אמבולנס הם לא יכולים? זה פיקוח נפש, איזה שטויות!
החרדים עברו את הגבול מזמן, והיחס האדוני והמבזה כלפי העבדים הערבים והחילונים שלהם, לא מקובל ולא יעבור!
מתן תקרא היטב את מה שכתבתי, לא אמרתי שלא נתקלת בזה בעבר, אני אומר שלא חווית את זה על בשרך, כלומר כדתי. אתם פשוט לא מבינים עד כמה שזה שונה כשזה חלק ממך.
עם הביקורת כלפי הפינוי לבית החולים אני מסכים, זו טיפשות גמורה. אפילו בהלכה כתוב ומודגש שחובה לחלל שבת בשביל פיקוח נפש, ולא רק אלא מי שצריך לחלל את השבת בשל כך הם דווקא הרבנים וגדולי הקהילה, בשביל שכולם יראו ויבינו שיש גבול ברור לשמירת ההלכה ושלא צריך לפחד לעבור עליו במקרים כאלו.
אתה כנראה לא מכיר אותי אם אתה אומר שאני מגן על כל אדם עם כיפה על הראש - יש לי קיתונות של ביקורת כלפי הציבור הדתי והחרדי.
DivineComedy כתב:אני קורא את זה ואני פשוט לא מאמין... אתה רציני?? כאילו אין בעיות בעולם, מה שהורס לך יום שלם זה שבטעות הפעלת נורה. אתה מבין איך זה נשמע?
ורגע לגבי "להפעיל אחרים בשבת". אין איזה מצווה שאתה צריך גם לתת לבהמה שלך לנוח בשבת? אז בהמה אתה נותן לו לנוח, אבל גויים אתה יכול לסנג'ר? מה זה העבודה בעיניים הזאת?
הדת הזאת מגוחכת ברמות, אנשים מספרים לעצמם סיפורים מבלי לעצור ולהבין ולהסתכל על עצמם ועל ההתנהגות שלהם. אנשים צריכים להבין מה חשוב בחיים. פשוט חיים באשליות.
ניר אתה נכנס למסגרת שלא התייחסתי אליה. נורה של מקרר הורסת לך את היום כשאתה לא יכול לסגור את המקרר אחרי זה, בטח ובטח. לא אמרתי מילה אחת על ההיגיון שמאחורי הדברים האלה, הדבר שהתייחסתי אליו זה שמשווים אותו לעבד, שזה ניתוח מוגזם של המקרה. לאנשים הורס את היום שהפעילו מנורה - זה מה שהורס לך את היום? כל עוד זה לא נוגע אליכם ישירות, מה זה מפריע? אני יכול להבין ולהצדיק בפה מלא תלונות על אי גיוס לצה"ל, כפיה דתית לסוגיה, אלימות ודורסנות חרדית - אבל אם אדם מתנהג בשבת עם עצמו והמנורה שלו מה אכפת לך?
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

כשבנאדם לא מתנהג בהיגיון זה מפריע. למה זה מפריע? לא יודע. תשאל את דארווין. זה לא מפריע כמו שירות בצבא או הגזענות אבל זה מפריע. מפריע לי שיש אנשים כאלה אנורמליים. בדיוק כמו שמפריע לי שיש אנשים שמאמינים בפנטזיות כמו סיינטולוגיה (שמוכח שהיא לא נכונה). אולי זאת דוגמה שאולי תבין. כמו שמפריע לי שיש אנשים שמאמינים בדברים שלא יכולים להיות נכונים. ואני לא מדבר כרגע על אמונה באל כזה או אחר, אני מדבר על דברים טיפשיים כמו אי יכולת לסגור מקרר כי נדלק לך הנורה. סלח לי זה מטומטם. וגם במסגרת האמונה באלוהים, אם אנשים היו חושבים טיפה ולא הולכים על עיוור, היו כנראה מבינים שלאלוהים לא ממש איכפת מהמקרר שלך בבית.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

ליאור- הייתי דתי בעברי הרחוק והחשוך. שטפו לי את המח 5 שנים בבית ספר דתי, ולכן הקביעות שלך קצת מרגיזות אותי. אני יודע טוב מאוד מה זה גוי של שבת, אני יודע בדיוק מה התפקיד שלו ביהדות. אני לא חושב שגוי של שבת זה עבודה ביהדות שצריך לשכור את שירותיו של גוי בצורה קבועה, או לשלם לו על מעשיו.
גוי של שבת זה אילוץ זה הכל, וגם אין בעייה במקרה של פיקוח נפש- לפעמים אני יודע מה אני אומר, אבל רק לפעמים.
מה שקורה במדינה שלנו זה שביבי מכר אותה לחרדים, לחלוטין! כל מה שהם רוצים הם מקבלי, לא משנה כמה גזעני, חשוך, יקר, נצלני ומכוער זה.
liordavidlior
דרימיסט-על

מתן קבל את התנצלותי הכנה והעמוקה, לא היה לי מושג שהיית דתי בעברך.

בינתיים המדינה הופכת להיות משוגעת מיום ליום, כל הסיפור הזה עם ליצמן מרתיח לי את הדם ברמות; פשוט נמאס לי מהזין המצוץ הזה שמייצג אחוז שולי בציבור (גם בתוך הציבור הדתי), מחזיק את כל המדינה בביצים ולוחץ חזק. ושרק מהפחד ממנו (מה???) כל השרים החארות האלה ישר עומדים לדום, על חשבון משלם המיסים.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

ליצמן עושה את זה שנים מאז שהיה יו"ר ועדת הכספים, רק עכשיו נזכרת ליאור? :-)
שלח תגובה