ufomatan כתב:ליאור מתוך ההיכרות העצומה שלך איתי אתה בטוח שלא נתקלתי בזה בעבר? לא חוויתי על בשרי? אז זהו שכן.
אני מצטער אבל גוי של שבת לא אומר שאפשר להתייחס אליו כאל זבל שהמטרה היחידה שהוא שם זה לשרת את הציבור החרדי. גם אם הוא "מסכים" לקבל על עצמו את התפקיד- די להגן על כל אדם עם כיפה על הראש כאילו הוא מוגן מביקורת. הדת היהודית היום היא צל של עצמה, היא עיוות על עיוות, אז בבקשה אל תפשט את העניין.
להזמין אמבולנס הם לא יכולים? זה פיקוח נפש, איזה שטויות!
החרדים עברו את הגבול מזמן, והיחס האדוני והמבזה כלפי העבדים הערבים והחילונים שלהם, לא מקובל ולא יעבור!
מתן תקרא היטב את מה שכתבתי, לא אמרתי שלא נתקלת בזה בעבר, אני אומר שלא חווית את זה על בשרך, כלומר כדתי. אתם פשוט לא מבינים עד כמה שזה שונה כשזה חלק ממך.
עם הביקורת כלפי הפינוי לבית החולים אני מסכים, זו טיפשות גמורה. אפילו בהלכה כתוב ומודגש שחובה לחלל שבת בשביל פיקוח נפש, ולא רק אלא מי שצריך לחלל את השבת בשל כך הם דווקא הרבנים וגדולי הקהילה, בשביל שכולם יראו ויבינו שיש גבול ברור לשמירת ההלכה ושלא צריך לפחד לעבור עליו במקרים כאלו.
אתה כנראה לא מכיר אותי אם אתה אומר שאני מגן על כל אדם עם כיפה על הראש - יש לי קיתונות של ביקורת כלפי הציבור הדתי והחרדי.
DivineComedy כתב:אני קורא את זה ואני פשוט לא מאמין... אתה רציני?? כאילו אין בעיות בעולם, מה שהורס לך יום שלם זה שבטעות הפעלת נורה. אתה מבין איך זה נשמע?
ורגע לגבי "להפעיל אחרים בשבת". אין איזה מצווה שאתה צריך גם לתת לבהמה שלך לנוח בשבת? אז בהמה אתה נותן לו לנוח, אבל גויים אתה יכול לסנג'ר? מה זה העבודה בעיניים הזאת?
הדת הזאת מגוחכת ברמות, אנשים מספרים לעצמם סיפורים מבלי לעצור ולהבין ולהסתכל על עצמם ועל ההתנהגות שלהם. אנשים צריכים להבין מה חשוב בחיים. פשוט חיים באשליות.
ניר אתה נכנס למסגרת שלא התייחסתי אליה. נורה של מקרר הורסת לך את היום כשאתה לא יכול לסגור את המקרר אחרי זה, בטח ובטח. לא אמרתי מילה אחת על ההיגיון שמאחורי הדברים האלה, הדבר שהתייחסתי אליו זה שמשווים אותו לעבד, שזה ניתוח מוגזם של המקרה. לאנשים הורס את היום שהפעילו מנורה - זה מה שהורס לך את היום? כל עוד זה לא נוגע אליכם ישירות, מה זה מפריע? אני יכול להבין ולהצדיק בפה מלא תלונות על אי גיוס לצה"ל, כפיה דתית לסוגיה, אלימות ודורסנות חרדית - אבל אם אדם מתנהג בשבת עם עצמו והמנורה שלו מה אכפת לך?
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"